Alıştırma Külodu Nedir?
:Bebeklerin tuvalet eğitiminde kaslarının gelişmesi beklenir. Alıştırma külodu bebeğin kaslarının gelişimi için bebeğinizin kullanması oldukça faydalıdır.Alıştırma külodunu kullanmadan once bir hafta boyunca tuvalet ve külot kullanımı bebeğinize anlatılarak,bebeğiniz psikolojik olarak hazırlanır. Bir hafta sonra alıştırma külodunu tören havasında giydirilir. Bebeğin tuvalete gitme zamanları bellidir. Genellikle yemeklerden hemen sonra , uykudan uyandıktan sonra ,bebek lazımlığa oturtularak, tuvalete sık sık tuvalete götürerek lazımlıkta normalden uzun süre geçirmesi sağlanır. Bebek lazımlıkta oturduğu sürece de neden lazımlıkta oturduğu bebeğe anlatılır. Bebeğin kasları gelişene kadar (1-2 hafta kadar) bu uygulamayı sürdürülür.
Alıştırma külodunu dışarıya sıvı geçirmez( kuru tutmak) yapmak mümkün. Ancak bu tercih edilmemeli. Çünkü bebek ıslaklığı hissedip rahatsız olmalı. Böylece ,bebek alıştırma külodunun bebek bezinden farkını da anlayacaktır.
Kullan At Alıştırma Külodu :Bilinen alıştırma külotlarında bebeğin fazla çiş yapması durumunda, her ne kadar lastik olsa da, emici katman dolduktan sonra, çiş lastiklerden taşarak sızma yapabilir.
İçerisine granül( bebek bezlerinde kullanılan granül) konan alıştırma külodunda , külot yaklaşık 800 gr çişi emebilmektedir. Ancak hazır bezlerden farklı olarak bebeğe ıslaklığı hissettirmektedir. Aksi takdirde bebek alıştırma külodunu bebek bezi gibi algılayacaktır.
Külodun dış kısmında nonwoven kumaşa hava geçirip sıvı geçirmeyen polietilen lamine edilmiştir.Bu şekilde hem terleme önlenmiş , hem sıvı geçirmezlik sağlanmış, ayrıca kumaşa dayanıklılık da sağlanmıştır.
İç kısımda , bakteri bariyeri oluşturan filtreleme özelliklerine sahip , enfeksiyon ve mikrobik saldırı riski azaltan nonwoven (örülmemiş kumaş) kullanılmıştır. Nonwovenkumaş , çişi hızlı bir şekilde emerek , akıntının ortadaki emici tabakaya geçişini temin eder.
Bu külota esas özelliğini veren , ağırlığının 100 katına kadar sıvıyı içerisine hapseden granül tabakadır. Yukarıda da açıkladığımız gibi; istenirse sıvı emildikten sonra tamamen kuru da bırakılabilir. Ancak, alıştırma külotunun bebek bezinden en önemli farkı, bebeğin ıslaklığı hissetmesini sağlamasıdır. Bebek bu şekilde ıslaklıktan rahatsız olacak, çiş yapmamaya çalışacak ve bu şekilde kasları gelişecektir.
1-Külot çiş kaçırır mı ?: Bazı ebeveynler yukarıdaki açıklamaları dikkatli okumadığı için , bebeği psikolojik olarak hazırlamadan bebeğe alıştırma külodunu giydirir. Bebek alıştırma külodunu bez gibi algılar. Kendini tutmaz.bu nedenle kasları da gelişmez. Üstelik de birkaç defa üst üste çiş yapılmışsa alıştırma külodu çişi lastiklerden sızdırabilir. Çünkü bu urun bir bebek bezi değildir. Aslında bizim de külotu kuru tutma imkanımız var. Ancak bu durumda bebek ıslaklıktan rahatsız olmaz ve kaslarını geliştirmek için zorlamaz.
2-Çişe alıştırmanın yaşı var mı ?:1,5 yaştan sonra uygundur. Bebekler konuşamazsa da konuşulanı anlıyorsa bu yeterli bir yaştır. Ancak yaz ayları tercih edilebilir.
İNDİRİMLERDEN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN WHATSAPP KANALIMIZA KATILMAK İSTER MİSİNİZ?